2013. október 2., szerda

Sminkelj úgy, mint egy csillag: Emmy Gála 2013

Máskor is adtam sminkelési, ruhaválasztási és frizuratanácsokat a sztárokat segítségül hívva, most is ezt teszem, mégpedig az idei Emmy Gála vörös szőnyegen bemutatott néhány sminkje alapján.
A menyasszonyi sminkeket én sajnos a legritkább esetben találom kifogástalannak, ennek pedig több oka is van. Az egyik - a sok közül - az, hogy természetes sminkek helyett szörnyű, romantikusnak szánt színeket mázolnak a menyasszonyok szemhéjára, és mindezt sajnos hajlamosak strasszkövekkel kiegészíteni.

Lássunk hát néhány példát, hogy hogyan is kellene kinéznie egy profi alkalmi sminknek! Először is az Emmy Gálán látottak között a kedvencem, az abszolút természetes, nude árnyalatokkal megalkotott smink, amit Rose Byrne viselt. Tökéletesen formázott szemöldök, kevés barna árnyékolás a külső szemzugoknál, diszkrét műszempilla, ami kissé megnyitja a tekintetet, de nem ordít róla méterekről, hogy nem valódiak. Rózsás árnyalatú matt rúzs és természetes barackos pír az orcákra. Semmi több, de ennyi pont elég is: tökéletesen emeli ki a színésznő szép mosolyát. Sminkeltess az esküvődre Te is ilyen egyszerűen, a fiatalok megtehetik!


Ha egy picit több sminkre vágysz, végy példát Kerry Washingtonról: még mindig barna szemhéjpúderrel dogozott a sminkese, de a sötétebb árnyalatú szemhájpúder mellet egy kicsit hangsúlyosabb műszempillát kapott a színésznő, jobban kiemelték az almácskáit is szintén barackos pírral. A természetes barnás-füstös smink mellé már csak egy kis szájfényt kapott a színésznő. Nagyon harmonikus az összkép azáltal, hogy nem erőltették az erősebb ajak festést.


A diszkrét füstös smink eggyel erősebb változatát Malin Akermanon csodálhattuk meg. A színésznőnek nem csak a sminkje volt gyönyörű, de a frizuráját is figyelmébe ajánlom minden menyasszonynak: bizony, így kell laza hullámokkal romantikussá tenni egy elegáns kontyot. Igéző, füstös fekete szemek, diszkrét rúzs, nem túl hosszú csillogós fülbevalók, kétoldalt finoman leomló hullámok... Elegáns, romantikus, végtelenül nőies, úgy, ahogy egy menyasszonynak is illik!



A végén lássunk két ellenpéldát is, mert ezekből is sokat tanulhatunk. Az idei Emmy Gála egyik nagyon rossz sminkest választó színésznője az egyébként nagyon is szép Emmy Rossum volt. Sajnos a sminkesének kissé meglódult az ecset a kezében: cicás tekintet lett volna a cél, de túl hosszú és túl erős lett (hiába a feketénél diszkrétebb barna szín), így rettentően mesterkélt lett a végeredmény. Íme:


A másik sminkbakit Lena Dunham könyvelheti el magának (vagy sminkesének), aki láthatóan ruhát/stylistot is rosszul választott. A zöld drapérián piros virágok virítanak, ami nem is baj, ha ez egy terítő vagy függöny formájában jelenik meg egy színház színpadán, de Dunham sajnos ruha formájában öltötte magára. Se a színek, se a minta, de még a szabás se stimmel (nem is mindegy, hogy mindezt hogyan válogatja meg egy plus-size nő). A bajt a sminkjével (és a túlontúl semmilyenre sikerült frizurájával) tetézte. A ruhája színét ismételte meg a belső szemzugokban, de nem véletlenül kezdtem a posztomat azzal, hogy ezt lehetőleg komoly alkalmakkor ne erőltessük: ez így izzadságszagú, előnytelen, ízléstelen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése