2013. június 17., hétfő

Végre itt a nyár!

Ha esik, az a baj, ha hideg van, akkor az, most épp hőség van, úgyhogy amiatt panaszkodunk. Az időjárást megváltoztatni nem tudjuk, így a legtöbb, amit tehetünk, hogy alkalmazkodunk hozzá. Néhány tipp, hogyan is tegyük:

- A gyönyörű (és drága) sminked le fog folyni. Ez tuti. Egy lelkiismeretes sminkes ad egy pici alapozót, púdert, pirosítót, hogy később lehessen korrigálni. Ne félj kérni belőle, ha esetleg nem adna magától! (Ez legyen nálad vagy anyukádnál/a koszorúslányoknál, és kérd meg őket, hogy figyeljék a sminkedet, és azonnal segítsenek, ha szükséges.)

- Legyen a kistáskádban rengeteg frissítőkendő! Ezzel persze ne töröld meg az arcodat (még a homlokodat se), csak a vállakat, karokat, tarkódat frissítsd vele. Figyelj a vőlegényre is, szegény úgyis nyakig be lesz gombolkozva, valószínűleg rá fog férni a törölgetés.

- Gondoskodjatok a vendégeitek és a saját vízpótlásotokról. A "minél többet iszol, annál többet izzadsz" mondást felejtsd el. Kiszáradni nem menő. Az ásványvíz olcsó, viszont a hőségben a legjobb szomjoltó (a cukros üdítőkkel és gyümölcslevekkel ellentétben). Ne csak a lagzin kapjanak inni a vendégek, hanem már a szertartás előtt és után is. Beszéljétek meg a helyszínen valakivel, hogy kitesztek néhány asztalra jégbe állított kispalackos vizet, ilyen körülmények között biztosan segítőkészek lesznek. A vendégek csak elvesznek maguknak egyet, és mindjárt jobb kedvre derül mindenki.

- Ha van rá még időd (és pénzed), bérelj vízpermetet szóró ventilátort.

- Figyeljetek oda az idős vendégekre! Gondold át a nap menetrendjét, és ha találsz olyan pontot, ahol csúszhat a program, előre beszéld meg a helyszínen, hogy legyen árnyékos leülési lehetőség azoknak, akik rosszabbul bírják a hőséget.

Fontos még az is, hogy mindez ne a te feladatod legyen: kérj meg megbízható barátokat, rokonokat, hogy figyeljenek oda és segítsenek, hiszen ez a te napod, érezd jól magad!

Ha vásároltad a ruhádat, akkor ne habozz, ugorj bele!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése