2013. április 22., hétfő

Esküvői frizurák: konty stílusok


Az a tapasztalatom, hogy a menyasszonyok frizura választásnál egy kicsit bizonytalanok, nem tudják, vajon milyen stílus vagy fazon állna nekik jól. Ebben természetesen egy ügyes fodrász kiváló segítséget tud nyújtani, de mielőtt szakemberrel beszélnénk, íme egy kis inspiráció, hogy tudd, milyen vonalon szeretnél elindulni.
Tulajdonképpen két dologhoz kell illenie a frizurádnak: Hozzád és az esküvődhöz. Tehát nyilván valamelyest megszabja a hajad hossza és fazonja az esküvői frizurádat (bár egy kis póthajjal nyugodtan „csalhatsz”), de a harmonikus összkép eléréséhez nagyon fontos figyelembe venni a ruhádat és az egész esküvő stílusát.

Voilá-tipp: Egy kontyot legszebben egy hajdísz vagy virág tud feldobni. Ha ez nem a Te stílusod, egy fülbevaló ugyanolyan elegánsan kiegészítheti a frizurádat. Azzal viszont vigyázz, hogy ne aggass magadra túl sok mindent, kiegészítő választásnál inkább a kevesebb több elvét vedd figyelembe. A hajdísz-fülbevaló-nyaklánc trió könnyen túl sokká válhat. Azt javaslom, hogy hangsúlyos fülbevalóhoz ne vegyél nyakláncot, vagy díszes nyaklánc mellé már csak apró fülbevalót vagy hajdíszt válassz.

Vintázs

A vintázs stílus már meghódította az esküvői dekoratőröket, sőt a ruhatervezőket is, így épp itt volt az ideje, hogy a ’40-es évek hangulata a frizuránkban is tükröződjön. Ezek a kontyok fantasztikusan elegánsak, és Hollywood legnagyobb sztárjait juttatják eszünkbe. Egészítsük ki klasszikus fülbevalóval vagy strasszos hajdísszel, bátrak pedig tollas hajbavalókkal tehetik még ünnepibbé a frizurájukat.



Laza hullámos

Ha nem illik a személyiségedhez a mértani pontossággal elválasztott haj, akkor ez a Te stílusod! Hogy ne legyen ódivatú az összhatás, vigyázz a kilógó fürtökkel! Ne legyen belőle túl sok, és ne is legyen loknis, csak lazán hullámos. Ehhez a kontyhoz remekül mutat a hajpánt és az élővirág is.



Banánkonty

Igazi klasszikus, ami mindenkinek jól áll, és frufruval is remekül mutat. Nem muszáj a legegyszerűbb megoldást választani, mint Eva Longoria tett (bár kifogástalan), lehet ezen a frizurán csavarni egyet (szó szerint), úgy, mint Kim Kardashian vagy Marion Cotillard fodrásza is tette.



Kócos

Nagyon divatos idén még mindig a kócos konty (amit persze precíz kócolás árán érhetünk el). Ha nincs frufrud, kövesd SJP, Eva Longoria vagy Kate Hudson példáját: fésüld simára a hajadat a fejeden, és az összekócolt copfot tűzd kontyba. Nem nagyon vagyok híve a saját készítésű frizurának az esküvő napján, de ez az a frizura, amit tényleg bárki meg tud csinálni. Ha úgy döntesz, hogy magadnak csinálod a frizurádat, használj rengeteg hajformázót és fixálót, különben hamar szétesik vagy lelapul a konty.



Oldalkonty

Az oldalkonty szintén egy klasszikus választás, és nagy előnye, hogy ehhez illik leginkább a hajdísz vagy élővirág. Számtalan stílus közül választhatsz: Tori Spelling teljesen egyszerű megoldásától kezdve a romantikus hullámos kontyig. Ha oldalfrufrud van, remek választás ez a stílus!



Oversize

A túlméretezett konty az idei szezonban is nagyon trendi választás, egyedi eleganciát kölcsönöz, és nagybetűs Nővé varázsolja viselőjét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése