2012. február 21., kedd

NE tedd! 3. – Kavarj, gyúrj, süss az esküvődre!

Ha akad egy ara a láthatáron, akinek szeretnéd egy picit, de azért emlékezetes módon megkeseríteni esküvője napját, feltétlenül beszéld rá az alábbi tanácsra: "A torták, sütemények alaptésztáját készítsd el te magad, vagy kérd meg rokonaidat vagy a barátnődet, hogy segédkezzenek a sütésben. A díszítést meghagyhatod egy profinak." (via)
Persze jól számold ki, hány kiló liszt, cukor, élesztő kell egy szép háromemeletes tortához, aztán már csak egy jó nagy teknőt kell kerítened, és indulhat is a dagasztás! Egy jó kis tortasütés fodrász után, lehetőleg manikűrös előtt. Ahh...

A csattanót, ahogy azt kell, a jótanács végére tartogatták: a tortát csináld meg te vagy a rokonság – de díszítse profi. Vagyis, hacsak nem cukrászdinasztiába születtél, vidd be gyártmányodat egy cukrászdába, ugyan díszítsék már föl. Kusturicai jelenet lesz, biztosíthatunk róla. Az Auguszt vagy Daubner alá ne add!

Amit mi a nagy nap előtti 48 órában valóban jó szívvel javaslunk menyasszonyainknak, egész pontosan két dolog: a tökéletes ráhangolódás (derű és nyugi), valamint a szépítkezés utolsó fázisai. Csak semmi tésztagyúrás, kerti eszközbeszerzés, ez a Te nagy napod! Hagyd a robotot másra...

Voilá-tipp: Az idézett tanácsot betartva természetesen az elszállt esküvői költségvetésen lehetne egy kis pénzt fogni – ha ilyenformán működne a dolog. Bát tortát sütni egy gyakorlott háziasszony viszonylag nagy biztonsággal tud, a házi torták és a cukrászatok művei között szembetűnő a különbség. Legyen bármily finom az otthon sütött torta, az esküvőn igenis sokat számít a megjelenés. Hogy ne legyen roggyant, féloldalas, egyenetlen mázú. Ha nem akarsz extrém összeget fizetni egy extrém tortacsodára, válasszatok egyszerű, visszafogottan díszítettet. Mint tudjuk, a szépségnek (és finomságnak) nem előfeltétele a rogyásig díszítés.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése