2011. szeptember 6., kedd

Macaron? Akarom!

No, ilyet sem majszoltunk anno vasárnap délután a Walt Disney előtt. Kivéve, ha akadt kéznél egy vagány, kozmopolita nagyi, némi franciás műveltséggel! A macaron mára igazi divatsütivé vált az ínyencek – és az őket követő sznobok – körében. Mert bizony, vannak süteménytrendek. Ez esetben lelkesen csatlakozunk hozzá.

Állítólag akkor a legizgalmasabb, ha belül nem édes, ahogy arra a külleme alapján joggal számítanánk, hanem kissé savanykás, fanyar beütésű. Hmm. Elkészítésének titkait lessük el Mautner Zsófiától, aki akkora fan (és akkora mázlista), hogy Brüsszelben még egy macaronkészítő tanfolyamot is elvégzett. Nehéz egyébként megbirkózni vele, az első alkalmakkal biztos kudarc, így ha vendégeknek szánjuk, érdemes szakavatottra bízni. Itthoni lelőhelyei közül a rajongók egyöntetűen a solymári Zazzi cukrászdára szavaznak.

Esküvőnk bájos gyöngyszemei lehetnek, akár szivárványszín gúlába, tarka libasorba vagy elegáns dobozba rendezzük őket. Összeállításunkban igyekeztük felvillantani sokoldalúságát: vehetjük babásra (lásd a pasztellkék-zöld halmot), lehetnek bohókásan színesek (mellette azok a sütik, amiknek az talpa, tölteléke és teteje más-más színű), lejjebb glamúros piros-lila megközelítésben, legalul pedig marokkói stílben csodálhatjátok meg.

Annyira sikkes. Annyira francia!

Ui. Ejtsd: 'makron', így sajnos ugrott a címbeli szójátékunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése